Tisdag!

Idag är det vilodag från simningen men ändå vaknar jag halv 6. Detta hände även i helgen, jag kanske håller på att bli som tanterna ändå, vaknar av mig själv kl 6.. sånt händer ju inte. Igår var det en himla fantastisk dag, sol en någon plusgrad. Underbart att man kan vara ute och gå och njuta av vädret, inte frysa ihjäl som de flesta dagar hittills. Lämnade in en hemtenta igår och nu är det bara att köra på inför ny tenta på fredag. Skriftlig salstenta, herregud, har inte skrivit ett sånt prov sen gymnasiet.. hur gör man när man pluggar på sånt här. Känns inte som det vill gå in i alla fall. Annars längtar jag så sjukt jäkla mycket till vår/sommar. Vill ha uteserveringar och feeeeestival. Känns som jag vill åka på alla. P&L & WOW, men såg även att Prince och Rodriguez kommer till Stockholm music & Art. Men Prince har man ju redan sett dåråå. :) Nu ska jag plugga lite och dricka kaffe tills skolan drar igång om en timme. CIAO.

repeat

LÄNGTAR TILL SOMMAREN. Ta 2 minuter av er betydelsefulla tid här på datorn och lyssna och titta på den här finfina musikvideon med fantastiska Ben Howard.
Kan vara så att den inte gå att titta på här. GÅ IN PÅ YOUTUBE!

den där foten...

När jag var liten sa läkarna till mina föräldrar att dom ska vara glada om jag ens kommer kunna gå normalt. Hon skrattade och så  -"Ja, det blir ju ingen elitidrottare av henne!" 
Min mamma grät. Min fot var sne och jag hade redan då min hallux valgus knöl. Lite rehab och sen var jag på banan igen, sprang runt som vilket barn som helst. Visst har jag haft ont då och då men förutom det inte varit några problem. När jag kom in på volleybollgymnasiet gick jag till en ortoped för att föjla upp det. Han sa att det antagligen nån gång kommer bli aktuellt med en operation, men den kommer kräva att de går upp till knät under operationen och den rehabtiden innebar att jag inte skulle kunna gå på ett halvår. Nej, jag ska ju bli elitidrottare nu, det får vänta. Jag fick inlägg för att ge extra stöd åt foten nu när den kommer utsättas för extremt mycket och tuff träning. Jag har alltid haft nedsatt rörlighet i den och haft problem med balansen. Efter att ha stukat den några gånger har den blivit mer stel men inget mer med de. 
Volleybollen fortsatte och jag har inte haft ont i den. Mina problem har hela tiden varit ryggen. 
Efter jag slutade med volleybollen så har jag ju fortsatt träna med inte alls på samma nivå, jag har haft en del problem med att göra knäböj osv eftersom mitt kvä gärna viker inåt eftersom foten inte har rätt "hållning".
 
Igår var jag iväg till en ortoped här i Örebro för att göra nya inlägg. Han tittade på foten, klämde, böjde och sedan skakade han på huvudet och sa att det här var inte alls bra och han kan inte göra ett ilägg som hjälper åt de här. Han frågade om jag har problem att gå. När jag sa att jag sprang en mil förra veckan sa han "Ja herregud det är ju fantastiskt". JA VISST ÄR DET! Sen frågade han om jag förutom dessa stukningar verkligen var säker på att den inte varit bruten! EH JA! Efter den första stukningen skulle det här ha gjorts något åt, medan den fortfarande var under läkning och mjuk. Men det funkar inte så, det gäller att gå på den dagen efter för att kunna spela dagen efter det. Men det var antaglien det sämska jag kunde ha gjort. 
Nu är foten extremt stel och det är antagligen en massa skit inne i foten som stelnat och gör att den belastas på ett sätt som kommer få konsekvenser för mina knän och rygg. 
Jag blev skickad till Stig, en gammal ortoped som gör inlägg som kommer hjälpa så länge. Jag tackade för mig och fick lova att inte söka upp en fotortoped i Örebro. Det finns ingen här som är tillräckligt duktig för att fixa det här.. ! Du måste till en expert och det kanske finns i Stockholm om du har tur. Okej.. ska jag googla på fotexpert nu då eller vad? 
 
Jag ska helst inte springa innan jag fått inläggen och det är som sagt helt fantastiskt att jag ens kan..! Hur kan det ens vara ett problem när jag inte känner av det?
 
När jag sprang den där milen hade jag bestämmt mig för att bevisa för mig själv att jag klarade av det, men innerst inne ekade orden läkaren sa.. (Ni ska ha tur om hon ens kommer att kunna gå). Jag hoppas innerligt att den här personen inte längre jobbar med människor på något sätt. Jag önskar att jag visste vem hon var så jag kunde tala om för henne att jag visst blev en elitidrottare och jag kommer fixa till den här foten så jag kan fortsätta springa. Jag hoppas hon inte har förstört för nån mer. För mig blev det en motivation och det är det enda som gäller nu, jag ska allt bevisa att det går att leva med den här foten. En dag ska jag springa ett maraton.. med en opererad fot eller inte. Men jag har iaf bestämmt mig för att den inte ska få hindra mig från att leva som jag vill. 
 
Haha blev visst en novell om en jävla fot. Men men, så ligger det till iaf.
 
 

REGN.

 
 

 


 
 
Massa bilder från vårt födelsedagsparty och lite pannkaksfrulle på självaste födelsedagen! :)
 

lördag igen.

Helg igen. Känns som det är helg hela tiden, tror iof det har mycket med all tid jag får över när jag går upp tidigt på morgonen. Men jag gillart. Igår var jag och simmade med tanterna och åt gofrukost. Sen var klockan nio och jag ville göra något av dagen. Har i några dagar haft en ide om att göra en klänning i papper. Ivriga jag måste ju testa direkt annars får jag inte ur mig tanken. Så jag gick till skolan där det var helt tomt, vi har ju egen studietid alla fredagar så ingen brukar vara i skolan. Jag tycker det är så skönt att komma bort från hotellmiljön och vara lite kreativ.
 
Det här var de grejer jag hade, skyddspapp för golvet, limpistol och färg. 
 
Så här blev de, älskar hur det aldrig blir som jag tänkt mig. Börjar med en tanke i huvudet och sen blir de oftast helt olikt. De va himla svårt att jobba med papp, just de här är ju lite tjockare och inte så lättarbetat. Samtidigt blir det roliga volymer. 
 
Sen när jag kände mig klar gick jag hem å drack lite kaffe. Vi tog en sväng till finland för att kolla lite secondhand, utan att hitta något. 
Efter de gick jag iväg till Stadium för att prata med deras BC för ev lite extra jobb.
Kvällen spenderades med godis och på spåret. Tant somnade klockan tio. Alltså herregud vart ska detta sluta och jag är ju fortfarande 23. 
 
Idag är det lördag och det innebär FEST. Men gick upp tidigt för att gå till gymmet. Var helt själv, himla lyx alltså. Sen lång frulle till nyhetsmorgon och nu sitter jag i skolan och  skriver på ett arbete som ska vara klart på måndag. Det handlar om en grej i hemmet som man tycker extra mycket om och som har färger man gillar. Kursen vi ska börja med är just färg och materiallära. 
Skriver om den här favoriten som jag fått av bästa Carro. Det är från Cuba och är så fin.
 
Ha en fin lördag kära ni. Firar in 24års dagen på ett dansgolv i Finland. Kan inte bli annat än succé. 

RSS 2.0